• Nederlands
  • English
Kan ik helpen zoeken?

Verse witte puntjes

Niets ruikt lekkerder dan vers gebakken brood. Ik bak het dan ook heel graag. Het is helemaal niet veel werk, zoals heel veel mensen denken. Het rijzen duurt wel even, maar daar hoef je niet bij te blijven wachten. Dus ga, tijdens het rijzen van de meest lekkere puntjes, een wandeling maken of lekker bij de kachel een goed boek lezen (de was strijken¬†kan morgen ook nog ūüėČ)

Tomatencarpaccio

Dit recept (als je het recept mag noemen) heb ik al een tijdje in de planning om op mijn blog te plaatsen. Het is een heerlijk zomers recept. Maar ja.. dan moet het natuurlijk wel een beetje zomers zijn.

Vegetarische pastasaus

Hij: ” Wat eten we straks?” ¬†Ik: ” verse pasta” ¬†Hij: ” lekker!! Met bolognesesaus.. Met gehakt?( blij gezicht)” ¬†Ik: “euhh… Nee niet met gehakt, we (ik) eten geen vlees meer, remember?” ¬†Hij: ” O…. ¬†( teleurgesteld gezicht).

Gekarameliseerde knoflooktaart van Yotam Ottolenghi

Daar sta je dan met je besluit om geen vlees of vis meer te eten. Wat ga je dan elke dag op tafel zetten? ¬†Ik had helemaal geen vegetarisch kookboek om inspiratie uit te halen. Dus daar moest drastisch verandering in komen ( en er is altijd een excuus voor een goed kookboek ūüėČ)……¬†

Plukbrood


Ik heb het al een paar keer op internet voorbij zien komen en al lang bedacht om ook zoiets een keer te maken. ¬†Het plukbrood! Heel simpel, heel gezellig en nog belangrijker… Heel lekker!

Verse paprikasoep

Het is de laatste dag van een reeks zonnige dagen. En de vraag is…. ¬†Wat eten we? ¬†Iets zonnigs en vrolijks! Het word paprika soep en plukbrood. Mjam,mjam

Bananentaart

Een makkelijk recept voor een hele lekkere taart.  Je kunt voor dit recept natuurlijk allerlei fruit gebruiken. En de likeur kun je weg laten mocht je het alcohol vrij willen hebben.

Salade van gerookte meerval

Een drukke dag en het voorjaar al een beetje in mijn dromen (Als ik naar buiten kijk, nog verre dromen…). Dus kies ik vandaag voor een makkelijke, lenteachtige maaltijd.

Een maaltijdsalade van gerookte meerval en knoflook brood erbij

Aardpeer

Ik wil het op de valreep eens hebben over de aardpeer alias topinamboer, knolzonnebloem of jeruzalemartisjok.¬† De winter is bijna voorbij (als hij √ľberhaupt langs is geweest dit jaar) en dat is meteen het einde van het oogstseizoen van de aardpeer. Maar¬† nog mooi de tijd om hem zelf te gaan planten in je moestuin of siertuin, zodat je volgende winter aardperen uit eigen tuin hebt.

 

Venkel uit de oven

Gezond, makkelijk en snel… Venkel uit de oven. Met zijn anijsachtige smaak is dat ook wel een gerecht voor het druilige weer van nu. Afgemaakt met wat champignonnetjes en andere groenten heb je al bijna een complete maaltijd. Ik heb het gegeten met een stukje rosbief.

Zeekraal

Bij de groenteboer, of supermarkt kom je steeds meer verschillende groenten tegen. Van de week stuitte ik op een bakje zeekraal. Dat is zo’n groente dat ik wel al eens geproefd heb in een restaurant, maar eigenlijk nog nooit zelf gemaakt heb. Eens moet de eerste keer zijn. En na een kleine onderzoek op internet, wat je er mee kunt en hoe je het kunt klaarmaken ben ik er mee aan de slag gegaan…..

Stempelkoekjes

Je kunt er hele leuke dingen mee doen… met een koekjes stempel. Maar je moet natuurlijk wel een goed recept hebben, waarbij het deeg mooi in vorm blijft zodat je de stempel nog wel ziet.

Koken op mijn eigen AGA

Yeahh… Het is zover!! Ik kan weer wat van mij bucketlist afstrepen. Ik ben al weer een paar dagen op mijn eigen AGA aan het koken. En het is echt zo leuk als dat iedereen er over roept!!

Hartig taartje

Altijd lekker… een hartige taart! En ook goed om te maken, wanneer je in je koelkast allerlei restjes groenten hebt en je iets meer wilt dan een roerbakschotel. Hier kun je al je creativiteit in kwijt.

Verse tomatensoep

Heb jij dat ook… dat herinneringen aan plaatsen en momenten samen gaan met wat je daar gegeten hebt.

Zo heb ik de lekkerste pasta ooit gegeten in Itali√ę aan de voet van de Stelvio. Maar de lekkerste tomatensoep heb ik heel lang geleden gegeten boven op een berg in Oostenrijk. Lekker zoet en met een flinke dot slagroom. Ik heb nu de slagroom weg gelaten, maar de smaak van de tomatensoep komt toch wel in de buurt.

Apfelstrudel… gewoon van bladerdeeg

Apfelstrudel, appelstrudel¬† of gewoon appel in bladerdeeg. Lekker simpel, maar o zo lekker. Daar houd ik van…

Je kunt hem natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Met rozijnen, krenten of ander gedroogd fruit. Met verschillende soorten noten. Maar ik krijg bezoek en ik weet dat zij niet van dat alles houden, dus ik houd het echt simpel. Wel met een flinke dot vers geklopte slagroom… Dat dan weer wel :-)

Goddelijke Lasagne

Deze is lasagne is echt super lekker!! Ik heb het al van meer mensen gehoord, dus het is niet zo dat ik mezelf nu de hemel aan het in prijzen ben. Ik heb hem nu met gehakt gemaakt en een vegetarische variant, maar hij blijft heerlijk.